Skärmavbild 2020-07-22 kl. 08.20.52.png
rhii-photography-yzpaR5SvVCQ-unsplash.jp
rhii-photography-8Dpi2Mb1-PM-unsplash.jp

Elevhemmen på Nimbus 2022

På Hogwarts finns det som bekant fyra olika elevhem: Gryffindor, Ravenclaw, Hufflepuff och Slytherin. Och visst vore det inte ett riktigt Harry Potter-konvent utan lite elevhemsrivalitet? Du som deltagare på Nimbus 2022 kommer att bli sorterad in i ett av de fyra elevhemmen i början av konventet. Huruvida du vill delta i själva sorteringsceremonin eller inte väljer du dock själv. Dina elevhemskompisar kommer att vara dina närmaste vänner under konventet, och det är tillsammans med dem som du samlar poäng för att vinna den åtråvärda elevhemspokalen och spelar Quidditch mot de andra elevhemmen. 

När du anmäler dig kommer du att ha två olika val gällande ditt elevhem. Du kan dels välja att direkt kryssa det elevhem du önskar hamna i, så kommer vi att viska till Sorteringshatten att det är det du väljer. Dels kan du, om du gillar överraskningar eller helt enkelt inte är säker på vilket elevhem du passar i, göra vårt fantastiska elevhemsquiz och låta Sorteringshatten bestämma vart du ska hamna baserat på dina svar. Du kommer hitta formuläret så fort anmälan öppnas upp.

Kom ihåg att det alltid går att ändra elevhem efter sorteringen om du ångrat dig eller inte är nöjd med din sortering!

Läs mer om de fyra elevhemmen nedan.

Gryffindor

scarf-and-eyeglasses-on-the-table-315195

"Ni kanske passar bäst i Gryffindor, där folk med mod i bröstet lever, vars djärvhet, kraft och tapperhet dem skiljer ut från mängden av elever" 

ur Sorteringshattens sång,

Harry Potter och de vises sten

Gryffindor är elevhemmet för de stolta och djärva. Det är inte konstigt att bokseriens hjälte, Harry Potter, sorterats till just detta elevhem. Gryffindorelever kännetecknas av att vara spontana och att de ständigt söker äventyr och spänning. Gryffindors uppehållsrum ligger i det Norra tornet och vaktas av ett porträtt av Den Tjocka Damen.

Gryffindor

Grundare: Godric Gryffindor

Spöke: Nästan Huvudlöse Nick

Färger: rött och guld

Symbol: lejon

Kända elever: Harry Potter, Ron Weasley, Hermione Granger, Albus Dumbledore

Elevhemsföreståndare på Nimbus: Hanna Holmberg

ikon_gryffindor2.png

Ravenclaw

"Måhända är ert hem det visa Ravenclaw, ty den som lärd och kvicktänkt är och har ett gott och klart förstånd skall alltid sina likar finna där" 

ur Sorteringshattens sång,

Harry Potter och de vises sten

Ravenclaw värderar visdom, kreativitet och intellekt. Tycker du om att spendera timmar på Hogwarts' bibliotek och vill lära dig vartenda område inom trollkonst du kan är Ravenclaw elevhemmet för dig. Ravenclaws uppehållsrum ligger uppe i ett av slottets torn och är vackert inrätt

med ett stjärnbeklätt tak och en staty av elevhemmets grundare, Rowena Ravenclaw. För att komma in i uppehållsrummet behöver du lösa en gåta

- ett bevis på att du besitter det intellekt

som kännetecknar Ravenclaws elevhem.

ikon_ravenclaw2.png

Ravenclaw

Grundare: Rowena Ravenclaw

Spöke: Helena Ravenclaw

Färger: blå och brons

Symbol: örn

Kända elever: Luna Lovegood, Filius Flitwick, Cho Chang

Elevhemsföreståndare på Nimbus: Tekla Svantesson

Slytherin

ikon_slytherin2.png

"Eller måhända i Slytherin skall ni era sanna vänner finna, där sluga rävar nyttjar alla knep att sina mål och syften vinna."

ur Sorteringshattens sång,

Harry Potter och de vises sten

Listighet, ambition och kvicktänkthet är egenskaper som gör att slytherinare ofta är bland de mest framgångsrika magikerna i trolldomsvärlden. Slytherins uppehållsrum ligger i slottets fängelsehålor, under Svarta Sjön. Elevhemmet associeras med renblodighet, men även mugglarfödda magiker är välkomna i elevhemmet.

Slytherin

Grundare: Salazar Slytherin

Spöke: Den Blodige Baronen

Färger: grön och silver

Symbol: orm

Kända elever: Draco Malfoy, Merlin, Albus Potter, Severus Snape

Elevhemsföreståndare på Nimbus: Olga Ördell

Hufflepuff

Om du söker upp ordet "hufflepuffare" i SAOB så kommer du få upp definitionen "underbar vän som arbetar hårt för rättvisa och är ärlig mot och trogen sina  vänner." Åtminstone skulle det vara det om det över huvudtaget gick att slå upp. Elevhemmets grundare, Helga Hufflepuff, var alltid tydlig med att elever av alla bakgrunder var välkomna att studera hos henne, och än idag är inklusivitet och acceptans en av Hufflepuffs centrala värderingar.

ikon_hufflepuff2.png

Hufflepuff

Grundare: Helga Hufflepuff

Spöke: Den Tjocke Munkbrodern

Färger: svart och gul

Symbol: grävling

Kända elever: Nymphadora Tonks, Newton Scamander, Cedric Diggory

Elevhemsföreståndre på Nimbus:

Alde Fermskog

 
 
 

"Ni kanske hemma hör i Hufflepuff, där rättvisa och sanning styr, ja, Hufflepuffarna är trogna och lojala och aldrig någon möda skyr"

ur Sorteringshattens sång,

Harry Potter och de vises sten

 
  • w-facebook
  • White Instagram Icon