ikon_gryffindor2.png
ikon_slytherin2.png
ikon_ravenclaw2.png
ikon_hufflepuff2.png

Quidditch│Gemenskap│Magi│Roliga aktiviteter│Cosplay │Vänner för livet

Harry Potter-konvent i Sundsvall sommaren 2022

Vad är Nimbus?

Nimbus är ett fanbaserat, drog- och alkoholfritt Harry Potter-konvent i Sundsvall den 7-10 Juli sommaren 2022. Det riktar sig till ungdomar från 13 års ålder och uppåt. Som namnet antyder har konventet tema Quidditch, den välkända kvastbaserade trollkarlssporten som numera spelas över hela världen av såväl magiker som mugglare. Vi har ett fullspäckat schema fullt med roliga aktiviteter så som en real life quidditchturnering, skvaller med Rita Skeeter och mycket annat som hör Hogwartslivet till.

Vår viktigaste ambition är att skapa ett rum där alla upplever sig trygga och inkluderade. Därför har konventet skapats ur en normkritisk synvinkel på Harry Potter-serien och i syfte att synliggöra dess brister vad gäller bl.a. representation och skildring av olika kulturer. Ett av alla sätt vi ser till att alla konventets deltagare mår bra är att vi erbjuder 3 mål mat om dagen plus mellanmål inkluderat i konventpasset. Våra prefekter är dessutom alltid nära till hands om någon skulle må dåligt eller behöva prata. Nimbus 2022 ska vara en rolig upplevelse för alla, oavsett om det är ditt första eller tioende konvent.

Vilka är vi?

Konventet Nimbus 2022 arrangeras av föreningen med det passande namnet Kulturföreningen Nimbus. Du kan läsa mer om oss arrangörer här! Om du vill kontakta oss är vår email kulturforeningennimbus@gmail.com

logotyp_nimbus2022_orange.png
"Fantastiskt, otroligt, bästa konventet någonsin"
- Harry Potter, antagligen

Är du här för

anmälan till Harry Potter-zoomkvällen? Klicka på knappen längst upp där det står anmälan!

  • w-facebook
  • White Instagram Icon